Polipack

Ötmilliárd forintos árbevétel és 150 alkalmazott szerepel a Polipack Kft. középtávú elképzeléseiben. Mindezt 2020-ig tervezik megvalósítani. Ennek első eleme a hétvégén átadott új, ezer négyzetméteres üzemcsarnok a Tiszaújvárosi Ipari Parkban.

– Ez az árbevételünket tekintve ötszörös, a munkaerő szempontjából pedig háromszoros növekedést jelent majd az évtized végére – mondta a cég ügyvezető igazgatója, Verdó Istvánné. – A mostani beruházást ezért még továbbiak is követik, egy hasonló nagyságú másik üzemcsarnok és egy ezer négyzetméteres raktár is elkészül majd.

A Polipack Kft. 25 éve működik Tiszaújvárosban a műanyag feldolgozás területén. Csövek, csomagolóanyagok, különböző kannák és flakonok, valamint műszaki alkatrészek alkotják a terméklistát. A cég kinőtte eddigi Szederkényi úti telephelyét, ezért is volt szükség a 150 millió forintos beruházásra. Bár több környékbeli településen is érdeklődtek ipari terület után, a körülményeket és az alkalmazottaik érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttek, nem helyezik át a cég telephelyét máshova, Tiszaújvárosban maradnak.

Az önkormányzat számára is fontos, hogy a helyi cégek jól működjenek, döntéseikkel is ezt kívánják erősíteni.
– Ez az év az első, amikor egytized százalékkal csökkentettük az iparűzési adó mértéket – mondta Bráz György polgármester az ünnepségen.
– Minden esélyünk megvan rá, hogy a következő években tovább tudjuk csökkenteni az adót és várhatóan módunk lesz az építményadó csökkentésére is.
Mint polgármester hangsúlyozta, nagy szükség van azokra a cégekre, melyek nem csak tisztességesek, hanem etikusak is, mert ezzel példát, mutathatnak a normális működésre.

A tervek szerint a Polipack 2016 közepéig az új és a régi telephelyen egyaránt folytatja tevékenységét, teljes átköltözés csak ekkora várható.
Forrás: tiszaujvaros.hu