Már javában zajlik az építkezés, 25 év után költözünk.

A Tiszaújvárosi Ipari Parkban már javában zajlik az építkezés, a Tisza útról huszonöt év után ide költözik a Polipack Műanyagfeldolgozó és Értékesítő Kft. Az új üzemalapkövét a napokban tették le.

Az első ütem már idén decemberben elkészül, a beruházás 2016-ra fejeződik be. A cég kinőtte jelenlegi telephelyét, ezért építkeznek most az ipari parkban.
– Az elmúlt években a Polipack Kft. új piacokat megszerezve jelentősen növelte bevételeit – mondta köszöntőjében Verdó Istvánné, a Polipack Kft. ügyvezetője. – A növekedés új feladatok elé állította a kft. vezetését, nagyobb üzemcsarnok, több raktárhely vált szükségessé. Az új telephely kiválasztásában meghatározó szerepet töltött be, hogy cégünk a magyar vegyipar központjában, Tiszaújvárosban akart maradni.Aterület kiválasztásában és finanszírozási konstrukciójában segítséget kaptuk a város polgármesteréről és a TiszaSzolg 2004. Kft-től. Az építés finanszírozásához állami támogatást és MNB növekedési hitelt is igénybe veszünk – mondta az ügyvezető.

A kivitelezést a nyíregyházi székhelyű Fémszerkezet Kft. végzi.Az első ütemben egy ezer négyzetméteres üzemcsarnokot és irodaépületet építenek fel, ez idén decemberre készül el.A tervek szerint a jövő év első felében itt el is kezdődik a termelés. A második ütem 2015-ben indul és 2016 végére fejeződik be. Ebben az ütemben további üzemcsarnok és egy ezer négyzetméteres raktár épül. A kft. 2016-ban költözik ki teljes tevékenységével az új telephelyre. A cég legfőbb célja, hogy Európa meghatározó alkatrész beszállítója legyen úgy, hogy folyamatos növekedéssel ideális szervezettségű, jövedelmezőségű vállalkozásként működjön.

Ez a folyamatos növekedés egyre több embernek ad majd munkát Tiszaújváros-ban. Az alapkőletételnél Bráz György polgármester is köszöntötte a Polipack Kft. munkatársait. – Azt kívánom, hogy ezek az elképzelések ne csak álmok legyenek, hanem váljanak is valóra. Ez a város az iparra települt, és az itt élők nagyon jól tudják, hogy amíg van működő ipar Tiszaújvárosban és jól működik a gazdaság, addig van jövője az itt élő embereknek. Külön öröm hogy van egy tiszaújvárosi cég, amelyik ide, az ipari parkba települ. Nekünk kötelességünk volt az első pillanattól segíteni, az ügy mellé állni. Próbáltunk olyan feltételeket teremteni az idetelepüléshez, hogy az jó legyen a cégnek, persze annak reményében, hogy a cég növekedni fog, fejleszteni fog, adókat fog fizetni Tiszaújváros önkormányzatának, mert ez is nagyon fontos a város, az itt élők számára – tette hozzá a polgármester.

Forrás: tiszaujvaros.hu